CENÍK

...našich dobrot, nejpestřejší nabídky povidel, marmelád a džemů na trhu

  • Bez konzervantů, náhražek, barviv a jiných chemických, ale i přírodních  šidítek.  Tradiční zavařovací postupy v otevřeném širokém hrnci.
  • Pouze z dobrého, převážně  českého ovoce, šumavského i novohradského medu, vlastních bylinek a koření.
  • Degustace v místě prodeje možná.
  • Vyráběno nekuřáky v nekuřáckém prostředí.
  • Bez zvířecích alergenů.
  • Bez laktózy, aromat, ořechů (mimo vyznačené produkty) a GMO.
  • Přirozeně bezlepková potravina - bez glutenů!
    Ptáte se proč by se v marmošce (ne)měl vyskytovat lepek? Bohužel, ten je součástí emulgátorů k želírování a ne vždy a každý přizná, co a k čemu používá. Zároveň se lepek objevuje i jako nosič aromatických látek a vy i my víme, že ne každý džem v supermarketu je jen o ovoci... proto říkáme, že MY JSME BEZ!
  • Používáme výhradně špičkové sklenice Weck se skleněným víčkem, kovovými přezkami a těsnící gumičkou. Sklenice lze opětovně použít pro další zavařování, případně nám vrátit - jako vratné láhve :-), za "třicetikorunu" zpět!

Etikety na krásném polokartonu jsou vázané lýkem.
Záruka chutí našeho dětství :-) a vůně nejjižnějšího cípu naší země, divoké a čisté krajiny pohorské v 950 metrech nad mořem.    

Chápeme, je to k nám lán cesty, proto lze zaslat objednávku emailem s uvedením druhu marmelády, počtu kusů a adresy, kam balíček zaslat. Objednávky potvrzujeme v horizontu dnů a dodání, to nám ale trvá pěkně dlouho... Nejsme eshop, nejdříve musíme ovoce sbírat, pak marmošku vařit, psát si s vámi a... a pak teprve můžeme občas něco poslat :-) Po potvrzené objednávce další info nezasíláme, bo na to není opravdu čas. Balíčky chodí Do ruky, ČP a co nejdříve to jde. Do roka a do dne 100% :-) Dobírečné s poštovným a balným je 150 Kč. Děkujeme za akceptaci stavu, kdy na... dobré se čertovsky čeká :-)) Dobře si tedy zaslání poštou rozmyslete :-)

Přerušení přijímání objednávek k doslání (nevztahuje se na pektin)

Vážení klienti Manufaktury Blanky Milfaitové, dovolujeme si oznámit přerušení přijímání emailových objednávek k doslání poštou. Omlouváme se za způsobený diskomfort a rádi vás přivítáme v naší výrobně na Šumavě, kde lze nově zakoupit marmelády bez množstevního omezení. Děkuji za pochopení.

Tři roky býval na této stránce CENÍK, seznam marmelád, desítky druhů  a velikostí, popisky a odpovídající ceny. Dnes už je to asi i zbytečné. Naše manufaktura přestala zasílat produkty poštou, neposkytuje je třetím k prodeji v obchodech, nelze si je u nás objednat ani jinak. Prodáváme pouze v manufaktuře na Šumavě a zde se nabídka mění i každý den. Malosériová, vysoce exkluzivní ruční výroba, každodenní nemalý zájem přijíždějících klientů, a zpracovávání pouze ovoce, které v konkrétní roční období zraje (s výjimkou marmelád z Blančiných expedicí, kde se vaří celoročně), jsou důvodem, proč jsme v březnu 2016 zrušili internetový ceník.

V manufaktuře najdete, jen tak pro orientaci, skleničky od 80g do 580g, cenově od 110 Kč do čtvrt milionu, to za 108 kilovou marmeládu z citronů a šampaňského, zlatou z Mistrovství světa, která drží rekord "největší marmeláda na světě".

Podle sezony nabízíme například: mandarinkové čisté i s levandulí, citronové i s vanilkou, pomerančové, grepové čisté i v kombinacích, ale též z cedrátů či krvavých pomerančů, marmelády exotické z Blanky cest po světě, i ty české. Malinové, jahodové, i z jahod lesních či bílých, borůvkové čisté i s medem a bourbonem, ostružinové, rybízové, broskvové i meruňkové s kořením i bylinkami, hruškové, jablíčkové s rozinkami a karamelem, angreštové..., ale také fíkové, mangové... i povidla poctivá česká, dlouho vařená, bez cukru i čehokoli jiného. Všechno? Ale kdepak, další a další, co týden jiné. Tak k čemu fotky a ceník tady, k nám je lepší přijet "to zažít"!

 

ZAVAŘUJTE S NÁMI

NABÍZÍME KOUPI ČISTÉHO CITRUSOVÉHO PEKTINU!

Kdo nechce kupovat Pektogel, protože je k němu zapotřebí aplikovat poměr ovoce a cukru minimálně 1:1, spíš ještě více cukru, a kdo nechce kupovat Gelfix, protože si nepřeje v domácí marmeládě protivný konzervant kyselinu sobrovou, která se za určitých okolností, jak ve svém článku uvádí Ing. Petr Cuhra, ředitel inspektorátu SZPI v Praze, může dokonce působením mikroorganizmů rozkládat na nevonící a závadné produkty, má naději u nás! My zavařujeme čistě a rádi Vám k tomu ukážeme cestu! 
Bohužel Gelfix dále obsahuje ztužený rostlinný tuk a odpěňovač mono- a diglyceridy mastných kyselin (stabilizátor a emulgátor). Zdá se to na první pohled neškodné (?), ale… diglyceridy mastných kyselin jsou neustále důsledně testovány kvůli svým možným mutagenním, teratogenním a subakutním účinkům a také kvůli možnému vlivu na lidskou reprodukci. Zároveň upozorňujeme, že těmto látkám by se měli vyhýbat vegetariáni, neboť je pravděpodobné, že se jedná o substance pocházející ze živočišných tuků.

Kdo si tedy přeje marmeládovat zdravě a dobře, má možnost si zakoupit absolutně čistý přírodní pektin získávaný z citrusových plodů! A to už v balení od 10g (což je potřebné množství pro výrobu marmelády z jednoho kilogramu ovoce)! Náš pektin je vhodný k výrobě marmelád a džemů při užití nízkého obsahu cukru, až do poměru 3, případně 4:1. Jak jistě víte, pektin slouží marmeládám k želírování a je ho třeba u mnoha druhů ovoce, které přírodním pektinem neoplývá a kterému nepomáhá ani vkládání slupek jablek, pecek bohatých na pektin… atd. formou „k získání výtažku“.

 

CENY?

Pektin 20g: 60 Kč (k zavaření 2kg ovoce). Nabízíme balení od 20g výše (libovolné balení). Pozor, každé ovoce "želíruje" jinak, podle vlastního obsahu pektinu. U některých druhů je třeba vyšší obsah sypaného pektinu.



Poštovné a balné na dobírku: 150 Kč

.........................................................................................................................................................

Marmelády a extra džemy s maximálním obsahem ovoce, ovoce hrubě krájeného, u menších druhů celého, a často doplněné čerstvými bylinkami či medem, mají historicky nezastupitelnou roli v těch nejlepších kuchyních, co známe.

Bylo by pošetilé se domnívat, že jsou Naše dobroty vhodné jen a pouze k mazání na chleba s máslem!
Lze je - a to vřele doporučujeme, používat i na teplé toasty, domácí sušenky, zmrzliny, k ochucení tvarohů, jogurtů, cereálií, pudingů, na koláče, koblížky a lívance, do buchet... ale i k sýrům tvrdým i měkkým, paštikám, k rybám... dle druhu k masům bílým i červeným, anebo jen tak, na lžičku a slupnout „na posezení” :-)
Meze Vaší představivosti a experimentování neklademe...

 
Nae dobroty
TOPlist